A fi 100% responsabil pentru problemele clienților mei – I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono®

A fi 100% responsabil pentru problemele clienților mei

Hooponopono - 100% responsabilitate pentru problemele clientilor

De Ihaleakala Hew Len, Ph.D. și Charles Brown, LMT

În abordările tradiționale de rezolvare a problemelor și de vindecare, terapeutul pleacă de la convingerea că sursa problemei este la client, nu în el. El crede că responsabilitatea lui este de a ajuta clientul să își rezolve problemele sale. Ar putea aceste convingeri să aibă ca rezultat un proces de epuizare a profesioniștilor din zona de vindecare?

Pentru a rezolva eficient problemele, terapeutul trebuie să fie dispus să fie 100% responsabil pentru crearea situației problematice. Adică, trebuie să fie dispus să vadă că sursa problemei sunt gândurile greșite din el, nu cele din interiorul clientului. Terapeuții nu par să observe că de fiecare dată când există o problemă, ei sunt întotdeauna prezenți!

A fi 100% responsabil pentru apariția problemei, îi permite terapeutului să fie 100% responsabil pentru rezolvarea problemei. Folosind abordarea Ho'oponopono actualizată, un proces de căință, iertare și transformare dezvoltat de Kahuna Lapa'au Morrnah Nalamaku Simeona, un terapeut este capabil să transforme gândurile greșite din el însuși și din interiorul clientului în gânduri perfecte de Iubire.

Ochii îi erau plini cu lacrimi. Șanțuri adânci îi brăzdau colțurile gurii. “Sunt îngrijorată pentru fiul meu”, suspină încetișor Cynthia. ”A revenit din nou la droguri”. Când îmi spune povestea ei dureroasă, încep să curăț gândurile greșite din mine care se manifestă ca problema ei.

More...

Pe măsură ce gândurile greșite sunt înlocuite de gândurile de iubire în terapeut, familia, rudele și strămoșii lui, ele sunt înlocuite și în client, și în familia, rudele și strămoșii ei. Procesul actualizat Ho'oponopono permite terapeutului să lucreze direct cu Sursa Originară, care poate transpune gândurile greșite în Iubire.

Ochii ei s-au uscat. Șanțurile din jurul gurii se relaxează. Ea zâmbește, fața ei se relaxează "Nu știu de ce, dar mă simt mai bine". Nici eu nu știu de ce. Serios. Viața este un mister, cu excepția Iubirii care știe totul. Eu doar renunț la gândurile din mine care creează probleme și mulțumesc Iubirii, de unde vin toate binecuvântările.

Atunci când rezolvă problemele folosind procesul Ho'oponopono, terapeutul își ia în primul rând I-Dentitatea, Mintea și o conectează cu Sursa Originară, ceea ce alții numesc Iubire sau Dumnezeu. Odată conexiunea creată, terapeutul face apel la Iubire pentru a corecta gândurile eronate din interiorul lui care se manifestă ca o problemă pentru el însuși mai întâi și pentru client în al doilea rând. Apelul este un proces de căință și rugămintea de a fi iertat din partea terapeutului. "Îmi pare rău pentru gândurile greșite din mine care au provocat problema pentru mine și pentru client. Te rog să mă ierți".

Ca răspuns la căința și rugămintea de a fi iertat a terapeutului, Iubirea începe procesul mistic al transformării gândurilor greșite. În acest proces de corectare spirituală, Iubirea neutralizează mai întâi emoțiile negative care au cauzat problema, fie că sunt resentimente, frică, furie, vină sau confuzie. În pasul următor, Iubirea eliberează apoi energiile neutralizate din gânduri, lăsând mintea într-o stare de vid, de liniște, de libertate adevărată.

Odată ce mintea este liniștită, liberă de gânduri, Iubirea o umple apoi cu Sine. Rezultatul? Terapeutul este reînnoit, reînnoit în Iubire. Pe măsură ce terapeutul este reînnoit, la fel este și clientul și toți cei implicați în această problemă. Acolo unde era disperare în client, acum este Iubire. Acolo unde era în întuneric sufletul ei, este acum Lumina vindecătoare a Iubirii.

Cursul I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono învață oamenii cine sunt ei și cum pot rezolva problemele clipă de clipă, în acest proces ei fiind reînnoiți și reintegrați în Iubire. Cursul începe cu o prelegere gratuită de două ore. Participanților li se oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care gândurile din ei se manifestă ca probleme spirituale, mentale, emoționale, fizice, relaționale și financiare în viața lor și în viața familiilor, rudelor, strămoșilor, prietenilor, vecinilor și asociaților lor.

În cursul de weekend, participanții sunt învățați ce este o problemă, unde sunt localizate problemele, cum să rezolve diferite tipuri de probleme folosind peste douăzeci și cinci de procese de rezolvare a problemelor și cum să ai grijă de ei înșiși cu adevărat. În curs se pune accentul pe a fi 100% responsabil pentru tine însuți și pentru ceea ce se întâmplă în viața ta, și astfel problemele tale se vor rezolva fără efort.

Partea minunată a procesului Ho'oponopono actualizat este că te vei regăsi pe tine însuți în fiecare clipă și vei aprecia din ce în ce mai mult, cu fiecare aplicare a procesului, miracolul reînnoirii Iubirii.

Eu îmi conduc viața și relațiile după următoarele principii:

  1. Universul fizic este o manifestare a gândurilor mele.
  2. Dacă gândurile mele sunt negative, ele creează o realitate fizică negativă.
  3. Dacă gândurile mele sunt perfecte, ele creează o realitate fizică plină de Iubire.
  4. Sunt 100% responsabil pentru crearea Universului meu fizic așa cum este el.
  5. Sunt 100% responsabil pentru corectarea gândurilor negative care creează o realitate bolnavă.
  6. Nu există ceva în exterior. Totul există ca gânduri în mintea mea.

Dr. Ihaleakala Hew Len practică metoda actualizată Ho’oponopono din noiembrie 1982. El a învățat metoda de la Kahuna Lapa'au Morrnah Nalamaku Simeona, care a fost numită Comoară Vie a Hawaii-ului în 1983. El a fost pentru câțiva ani psiholog la secția de criminali cu boli mentale a Spitalului de Stat din Hawaii. A predat procesul actualizat Ho’oponopono în toată lumea, și, de asemenea, la Organizația Națiunilor Unite (ONU) de câteva ori.

Chares Brown este un terapeut prin masaj din Albuquerque. El practică metoda actualizată Ho’oponopono din 1984. El a organizat și a predat pentru mulți ani seminariile I-Dentitatea Sinelui prin Ho’oponopono în Albuquerque.

Articol republicat cu permisiunea: Living Natural Magazine, October 1999

Îți place? Spune-le și prietenilor tăi!