Dincolo de metodele tradiționale: Ho’oponopono – I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono®

Dincolo de metodele tradiționale: Ho’oponopono

Un interviu cu …

Morrnah Simeona și Dr. Stan Hew Len*

de Deborah King -- colaborator frecvent la the New Times

"Putem ruga Divinitatea care cunoaște structura noastră personală să vindece toate gândurile și amintirile care ne blochează în acest moment," spune cu blândețe Morrnah Simeona. "Este o chestiune de a trece dincolo de metodele tradiționale prin care accesăm informații despre noi înșine."

More...

Procesul la care se referă Morrnah este bazat pe metoda Hawaiiană străveche de reducere (eliberare) a stresului și de rezolvare a problemelor numită Ho'oponopono. Cuvântul Ho'oponopono înseamnă a îndrepta lucrurile, a corecta o eroare. Morrnah este o Kahuna Lapa'au de origine hawaiiană. Kahuna înseamnă "păstrător al secretelor" și Lapa'au înseamnă "expert în vindecare." Ea a fost aleasă pentru a deveni o kahuna de când era mic copil și a primit darul de a vindeca de la vârsta de trei ani. Este fiica unui membru al curții Reginei Liliuokalani, ultimul suveran al Insulelor Hawaii. Procesul pe care ea l-a creat acum este o modernizare a unui ritual străvechi de purificare. Procesul s-a dovedit atât de eficient încât ea a fost invitată să predea această metodă la Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și în alte instituții de vindecare din lumea întreagă.

Cum funționează Ho'oponopono? Morrnah explică: "Suntem suma tuturor experiențelor noastre, ceea ce înseamnă că suntem împovărați de trecutul nostru. Atunci când experimentăm stres sau frică în viața noastră, dacă am privi cu atenție am descoperi cauza problemei care este în realitate o amintire. Ceea ce ne afectează pe noi acum sunt de fapt emoțiile conectate cu aceste amintiri. Subconștientul asociază o acțiune sau o persoană din prezent cu ceva care s-a întâmplat în trecut. Atunci când se întâmplă asta, emoțiile sunt activate și apare stresul."

Ea continuă: "Scopul principal al acestui proces este să descoperi Divinitatea din tine însuți. Ho'oponopono este un cadou extraordinar care iți permite să dezvolți o relație funcțională cu Divinitatea din tine și să înveți să o rogi ca greșelile tale prin gânduri, vorbe, fapte sau acțiuni să fie curățate în fiecare clipă. Esența acestui proces este libertatea, libertatea totală față de trecut."

Fiecare amintire a fiecărei experiențe, încă de la primul moment în care am fost creați, cu eoni în urmă, este înregistrată ca o formă gând care este păstrată în domeniul eteric. Acest incredibil aparat de înregistrare / computer este cunoscut sub numele de subconștient, unihipili sau aspectul copil din noi. Copilul interior este foarte real și este una dintre părțile Sinelui. Celelalte aspecte sunt mama, cunoscută și sub numele de uhane sau mintea rațională și tatăl, supraconștientul sau aspectul spiritual. Cele trei formează familia interioară, care, în parteneriat cu Creatorul Divin, formează I-Dentitatea Sinelui a fiecăruia. Fiecare ființă umană din creație, fiecare plantă, atom sau moleculă are aceste trei părți ale Sinelui, și cu toate acestea, fiecare structură este complet diferită.

Cea mai importantă misiune pentru fiecare om este să își găsească adevărata sa identitate și locul său în Univers. Acest proces (Ho'oponopono, n.trad.) permite accesul la această înțelegere.

Scopul Ho'oponopono este să: 1) Te conectezi cu Divinitatea în fiecare moment; 2) Să ceri ca toate evenimentele care se întâmplă, cu tot ceea ce conțin ele, să fie curățate. Numai Divinitatea poate face asta. Numai Divinitatea poate șterge sau corecta amintirile sau formele gând. Deoarece Divinitatea ne-a creat pe noi toți, numai Divinitatea știe cu adevărat ce se petrece cu o persoană.

În acest sistem, nu este nevoie să analizezi, să rezolvi, să gestionezi sau să faci față problemelor. Fiindcă Divinitatea a creat totul, poți să i te adresezi direct Lui și să îl rogi ca problema să fie corectată și curățată.

În ceea ce privește rezolvarea problemelor: lumea este o reflexie a ceea ce se întâmplă înăuntrul nostru. Dacă experimentezi tulburare sau dezechilibru, locul în care trebuie să privești este înăuntrul tău, nu înafară la obiectul pe care îl percepi ca fiind cauza problemei tale. Fiecare stres, dezechilibru sau boală pot fi corectate doar lucrând pe tine însuți. Este important să menționăm că acest sistem este fundamental diferit de alte forme de Ho'oponopono. În metodele tradiționale, toate persoanele care sunt implicate într-o problemă trebuie să fie fizic prezente și să facă procesul împreună. În sistemul lui Morrnah totul se desfășoară între tine și Divinitate. Nu ai nevoie să ieși nici măcar un centimetru din tine însuți pentru a căuta răspunsuri sau ajutor. Nu există nimeni care să îți poată da informație mai relevantă decât cea pe care o poți obține mergând în tine însuți.

Morrnah recomandă în special Ho'oponopono celor care lucrează în domeniul vindecării: "Este important să cureți tiparele karmice dintre tine și clienții tăi înainte să începi să lucrezi cu ei, astfel încât să nu se mai activeze problemele vechi dintre voi. Poate nici nu e cazul să lucrezi cu acea persoană. Numai Divinitatea știe. Dacă lucrezi cu o persoană și nu e treaba ta, poți să preiei întreaga problemă a persoanei și tot ceea ce este asociat cu acea problemă. Aceasta poate duce la epuizare. Ho'oponopono îți oferă instrumentele prin care poți preveni asta."

Morrnah își dorește pentru societatea occidentală ca fiecare să facă ceva pentru a-și reduce stresul. "Oamenii din Occident au mari dificultăți în a lăsa intelectul deoparte. Pentru mintea occidentală este dificil să înțeleagă o Ființă Înaltă fiindcă în bisericile vestice tradiționale Ființele Înalte nu sunt făcute vizibile." Ea continua: "Omul occidental a dus la extrem intelectualismul care divide și ține oamenii separați. Omul devine apoi distrugător pentru că încearcă să gestioneze și să facă față conjuncturilor vieții, în loc să permită forței susținătoare eterne a Divinității să curgă prin el și să manifeste acțiunea perfectă."

Morrnah lucrează cu partenerul său, Dr. Stanley Hew Len, care a petrecut câțiva ani ca și consultant în psihologie clinică la Spitalul de Stat din Hawaii. El a avut rezultate extraordinare folosind acest proces cu cei mai periculoși criminali violenți "bolnavi mental" din Hawaii. Cu toate acestea el nu a vorbit niciodată cu ei, de fapt, el nu i-a văzut niciodată. El doar le-a scris numele și apoi a lucrat asupra lui însuși. Și-a curățat judecățile, credințele, atitudinile și a întrebat Divinitatea ce poate să facă pentru acea persoană. Pe măsură ce aceste credințe și amintiri sunt curățate, starea pacientului se îmbunătățește. "Divinitatea," comenteaza Stan,"spune că e momentul să aducă toți copiii acasă."

[* cunoscut și ca Dr. Ihaleakala Hew Len]

Îți place? Spune-le și prietenilor tăi!