O Kahuna în bucătărie – I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono®

O Kahuna în bucătărie

Hooponopono kahuna in the kitchen

De Mary Cook, Editor la Advertiser Food

În aceste vremuri în care aflăm de loturi de alimente contaminate sau produse rechemate în fabrică din cauza defecțiunilor, îi spunem bun venit lui Kahuna Morrnah Nalamaku Simeona. O kahuna, fitoterapeută, preot și profesor, Simeona crede că a venit timpul să împărtășim lumii ho'oponopono, o tehnică hawaiiană de rezolvare a problemelor, cândva foarte folosită.

Simeona vorbește de vibrațiile create de om cum ar fi frica, furia, violența, vina și resentimentele "care merg direct în mâncare" sau care pot provoca erori și accidente în bucătărie.

More...

Ea prezintă o formă de ho'oponopono adaptată pentru a fi folosită în lumea de astăzi, iar acreditările sale includ conferințe la Facultatea de Medicină și Colegiul de Educație Continuă ale Universității din Hawaii, Kuakini Medical Center, corporații independente din Hawaii și pe continent, Universitatea Johns Hopkins din Maryland, Spitalul Harlem, Colegiul Hunter de Nursing și Bellevue School of Nursing din New York, Centrul Medical de Sud-Est din Miami, Universitatea Albuquerque și School of Nursing din New Mexico. Pentru cei care nu știu nimic despre cultura hawaiiană, Simeona a actualizat și a modificat cursul despre ho'oponopono "pentru a-l face ușor de înțeles și acceptat într-un context multicultural și internațional".

Pentru Advertiser Food Report, ea a fost de acord să discute despre cum poate fi folosit ho'oponopono în ceea ce privește pregătirea și servirea mesei. Într-un interviu la sediul Pacifica Seminar, pe strada Piikoi, ea a început de la primul pas.

"În orice prelucrare a alimentelor am putea spune că începutul din punctul de vedere al hawaiienilor, este pregătirea mentală prin curățarea gândurilor despre teren, lucrarea pământului și punerea semințelor în pământ, a spus ea.

"În primul rând, trebuie făcută o curățare a terenului (cu instrumente de curățare ho'oponopono, n.trad.) pentru că, cine știe, cu o mie sau un milion de ani în urmă, acel pământ ar fi putut fi o zonă de sacrificiu sau un câmp de luptă. "Deci, facem ho'oponopono sau curățare, și odată ce facem asta, eliberăm spiritele către calea luminii, iar terenul este utilizabil, foarte pozitiv, iar fermierul poate planta și culege".

Ea a vorbit despre perioada de creștere a plantelor, metodele hawaiiene de compostare, practica lor de regenerare a pământului de trei sau patru ori pe an prin rotația culturilor diferite, și semănatul în funcție de fazele lunii." În procesul de recoltare de astăzi avem mașinile care duc produsele în piață, persoana care le comercializează și apoi ajung la noi", a spus ea." Cumpărătorul nu știe prin câte mâini a trecut produsul.

"Atunci când mâncarea este gătită, atunci când totul este gata să fie servit, ne uităm în fiecare recipient și facem curățarea formelor gând care au fost impregnate de oamenii care au pregătit acea mâncare până când a ajuns pe masă".

"Formele gând", a explicat ea, ar fi putut apărea din certuri, neînțelegeri, furturi sau orice alt comportament excesiv, dureros.

Simeona a spus că procesul, care este o rugăciune către Creatorul Divin, ”este ca și cum ai face o curățare”.

O asemenea rugăciune ar suna cam așa: "Eu, Mornah Simeona, doresc să fac o curățare, un ho'oponopono, pe toate alimentele pregătite, începând cu creșterea alimentelor, de oriunde ar proveni, fermierul, distribuitorul, oamenii care le-au transportat spre aeroport, linia aeriană, oceanul peste care au trecut, și, când au ajuns aici, oamenii care le-au transportat, până au ajuns la supermarket și au fost aduse acasă, toate drumurile care au folosite pentru ca acest aliment să ajungă la această gospodărie."

Ea ar include în curățare, de asemenea, recipientele și ustensilele de gătit din casă, vasele, paharele, argintăria, și decorațiunile pentru masă, mai ales dacă includ ”entități ale pământului” (sol, roci, pietre). De asemenea, antichități care au fost cumpărate, împrumutate, moștenite sau furate, nu neapărat de către persoana care le folosește acum.

Cu cât istoria este mai lungă, cunoscută sau necunoscută actualilor proprietari, cu atât sunt mai multe șanse ca aceste obiecte să aibă nevoie de o curățare ho'oponopono, a spus ea. Așa cum o modalitate de a-și exprima mulțumirea și recunoștința ale unui hawaiian, fermier sau pescar este de a da înapoi oceanului un pește viu sau ceva ce a luat sau recoltat din pământ, Simeona a spus că aceeași idee se manifestă astăzi prin a face o binecuvântare înainte de a mânca. "O binecuvântare a tuturor celor care au pregătit mâncarea, care au luat parte la cultivarea și producția mâncării și au făcut posibil ca mâncarea să ajungă pe masa noastră”.

“Să trimiți un gând de binecuvântare este ca și cum ai lăsa un pește să se întoarcă la Creator”, a spus ea.

După ce ați curățat hrana de toate vibrațiile negative, și ați pregătit-o pentru a satisface nevoile familiei și oaspeților, cum rămâne cu următorul pericol: mâncatul prea mult? Acesta, a spus Simeona, este, de asemenea, un subiect potrivit pentru ho'oponopono.

Ca o paranteză, spune ea, hawaiienii antici au fost oameni masivi, dar nu ceea ce s-ar considera obez, "deoarece dieta lor era foarte simplă".

”Acum, mulți oameni mănâncă din frustrare, teamă, sentimente de inadecvare, lipsă de iubire sau respingere”, a spus ea. "Sau, poate li s-a dat foarte mult de mâncare când erau mici, sau poate nu au primit suficientă hrană și mai târziu au devenit lacomi. Oricare ar fi cauza, devine un obicei.”

”Deci, în rugăciunea de curățăre, persoana supraponderală ar trebui să includă "toate temerile, frustrările mele, lipsa de încredere, abuzul de sine" sau orice alte lucruri care contribuie la excesul de greutate al persoanei și ar trebui să își ceară iertare pentru orice greșeală. Atunci când experiențele și condițiile nedorite au fost numite, ho'oponopono cere ca ele să fie "curățate, purificate, detașate de persoana respectivă, eliberate și transformate în lumină pură". Astfel, ele sunt șterse complet. Și împreună cu ele, necesitatea de a mânca prea mult.

Simeona a explicat: "Procesul scoate aceste lucruri din ”calculatorul” (subconștientul n.trad.) persoanei. Ele s-ar putea să fie în straturi atât de joase încât să dureze puțin timp ca ele să ajungă la suprafață "De fapt, procesul trimite o cerere către subconștientul tău și, unul câte unul, vor veni. Și, pe măsură ce ajung în zona superioară, iertarea le îndepărtează și cuvântul "transformare" le transformă în lumină pură. "În felul acesta, nu poluezi atmosfera cu gânduri și vibrații negative vechi".

Aceasta este o metodă curată cu siguranță, spune Simeona, adăugând și câte ceva despre cultura din care ea provine. ”Demult, în Hawaii aspectele mentale, fizice și spirituale ale omului era cunoscute de toată lumea, și toate lucrurile neplăcute erau transformate. Oamenii aveau disciplina mentală de a curăța greșelile, și, pentru că era modul lor de viață, erau în pace cu ei înșiși și manifestau această pace și echilibru în viața de zi cu zi. Suntem noi azi la fel?”

Îți place? Spune-le și prietenilor tăi!