18 Iunie 2012 – I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono®

18 Iunie 2012

de la Dr. Hew Len:

1. De ce Ho’oponopono presupune că nu trebuie doar să ne asumăm responsabilitatea 100% pentru ceea ce ni se întâmplă, ci şi pentru ceea ce li se întâmplă şi celorlalţi? De ce este aceasta curaţarea ideală pentru a ne ajuta pe noi înșine cât şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi?

Subconştientul ca parte din suflet repetă amintirile toxice ale greşelilor din trecut, ceea ce Shakespeare numeşte „forţe rebele” în Sonetul 146. I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono (SITH) face apel la Inteligenţa Divină pentru a elibera „forţele rebele”, amintirile toxice care repetă greşelile din trecut, reducându-le la zero, la lumină pură.

Întotdeauna vă curăţaţi doar "forţele rebele” din SUFLET. Orice vă este eliberat din subconştient este eliberat automat și din sufletul celorlalţi prin Inteligenţa Divină, astfel permiţându-le să trăiască Lumina Divină sub forma relaţiilor perfecte, a sănătăţii şi a surselor de bunăstare.

More...

2. În fiecare zi trăim diferite experienţe, de exemplu ne facem griji pentru facturi, ne facem griji pentru lucrările care trebuiesc predate cât mai repede, ne găsim pentru ce să ne facem griji, ne facem griji dacă ajungem sau nu la timp într-un anume loc atunci când traficul este aglomerat, ne facem griji dacă să ne împăcam cu fratele de care ne-am înstrăinat, ne facem griji pentru boala unei persoane iubite şi ne facem griji pentru că urmează să ne întâlnim cu  o persoană care are nevoie de ajutor dar nu ştie acest lucru. În toate aceste cazuri oare ar trebui practicat Ho’oponopono întotdeauna spunând "Îmi pare rău, te rog, iartă-mă?” Aşa ar trebui practicat Ho’oponopono în orice situaţie indiferent de natura sa?

SITH este un proces de căință, iertare şi transformare. Acesta apelează la Inteligenţa Divină: 1) "Îmi pare rău pentru "forţele rebele" din sufletul meu.” 2) "Te rog iartă-mă pentru aceste "forţe rebele". 3) "Te rog eliberează aceste "forţe rebele" în lumina pură, în zero, pentru a mă elibera.

Diferite procese sunt utilizate pentru eliberarea "forţelor rebele". Iată câteva dintre ele: 1) "Te iubesc!" 2) "Mulţumesc" 3) Băutul apei solare albastre şi 4) Mâncatul de afine şi căpşuni. 

Din nou, frumuseţea SITH constă în faptul că orice "forţe rebele" vă sunt eliberate din suflet de către Inteligenţa Divină, acestea sunt eliberate și din sufletele celorlalţi. Eliberându-vă I-Dentitatea, Inteligenţa Divină eliberează toate I-Dentităţile! Singura voastră treabă în viaţă este să „CURĂŢAŢI, ŞTERGEŢI, ŞTERGEŢI şi să vă găsiţi propriul Shangri-La. Unde? În interiorul vostru."

3. Ce sfat oferiţi celor care doresc să înceapă să practice corect Ho’oponopono: ce să ştie, ce să facă şi ce să nu facă?

Sfatul meu pentru oricine doreşte să practice STIH este să participe la o conferință sau la un seminar.

4. De ce sunt benefice băutul apei solare albastre şi mâncatul căpşunilor?

Băutul apei solare albastre şi mâncatul căpşunilor sunt procese SITH de curăţare care apelează la Inteligenţa Divină pentru a elibera "forţele rebele” din sufletul vostru precum şi din al altor I-Dentităţi.

5. Este ceva ce ai vrea să spui dar nu am întrebat?

"O, schimbă-ți gândul că mi-aș putea schimba părerea" spune Shakespeare. Prin schimbarea gândurilor tale toxice despre alţii, aceştia vor gândi altfel despre tine. 

Pacea Eului,

Ihaleakala Hew Len

de la Marian Kaminitz:

1 - Marian, spune-mi te rog care sunt principalele puncte (ale personalităţii tale sau ale viziunii tale asupra vieţii, modalităţii de a gândi şi de a acţiona, ...) care s-au schimbat în viaţa după ce ai început să practici Ho'oponopono.

Ştiu că de fapt tot ceea ce văd, aud sau fac mă reprezintă de fapt pe mine. Nu există "din exterior", ci doar "din interior", din interiorul meu. Indiferent la ce asist, nu sunt decât eu. Este ceva din interiorul meu care îmi permite să văd, să aud şi să trăiesc ceea ce văd sau aud. Am devenit dispusă să fiu responsabilă pentru acţiunile mele şi aceasta este marea schimbare din viaţa mea.

2 - Când ai început practica, care au fost principalele dificultăţi cu care te-ai confruntat şi cum le-ai depăşit?

Am învăţat procesul Ho'oponopono în 1985 pe vremea în care locuiam în Hawai'i. Nu mai aveam nicio speranţă – eram stresată şi deznădăjduită. Încercasem alte metode însă nimic nu se schimba în viaţa mea. Atunci când acest proces mi-a fost prezentat am fost foarte neîncrezatoare că ar putea schimba ceva. Dar pe măsură ce am început să aplic Ho'oponopono, au început să apară schimbari. Pe măsură ce conştientizam aceste schimbări şi continuam să aplic procesele Ho'oponopono, şi mai multe schimbări aveau loc iar pacea minţii a venit în viaţa mea. Ho'oponopono este despre schimbarea ta începând din interior într-un mod armonios care îți aduce pace în viaţă. După cum spune Dr. Ihaleakala Hew Len – este ceva ce trebuie făcut în interiorul tău. Dacă pot fi responsabilă de ceea ce se întâmplă în interiorul meu, atunci mă pot schimba pe mine cât şi tot ceea ce mă înconjoară.

3 - Ce ai sfătui pe cineva care începe să practice Ho'oponopono astfel încât să exerseze corect?

  E simplu - DOAR TREBUIE SĂ PRACTICE.

4 - Practica Ho'oponopono continuă nu te golește de energie? Dacă nu, atunci de ce?

Procesul Ho'oponopono este foarte simplu de făcut şi nu este stresant deoarece se practică doar cu tine însuți, cu sufletul tău compus din cele trei părți şi cu Divinitatea interioară. Nu trebuie să te confrunţi cu nimeni şi nici sa discuţi vreo problemă.  Nu trebuie să gândești şi nici să aşteptaţi vreun rezultat anume – de fapt, așa funcţionează cel mai bine, deoarece doar Divinitatea ştie ce este perfect şi corect pentru fiecare dintre noi.  Atât de simplu şi cu rezultate atât de profunde, Ho'oponopono rezolvă problemele şi elimină stresul într-un lipsit de tensiuni.

Când practic procesul Ho'oponopono (denumit si curăţare), de fapt atunci am mai multă energie deoarece mă ajută să rămân în prezent şi să particip la scopul pe care îl are Divinitatea pentru mine. Nu mă las distrasă de gânduri. Fac curaţarea iar lucrul perfect şi potrivit apare. Curăţ și tot ce nu este bun pentru mine dispare. Scopul meu Divin apare şi urmez acea cale. Când ceva îmi apare în viaţă – o grijă sau ceva care mă stresează – atunci aplic procesul de curăţare Ho'oponopono. Acest proces poate fi aplicat la orice fără excepţie. Este uşor, trebuie doar să îl faci.

5 - Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le observi la cei care nu pot practica Ho'oponopono în mod corect?

Procesul este simplu dar în acelaşi timp foarte profund. Depinde de disponibilitatea fiecăruia de a fi responsabil. E la fel de simplu ca şi a spune "Te iubesc" şi "Mulţumesc" la orice îţi aduce viaţa. Deci tot ce ai de făcut este să cureți. Nu există greşeli odată ce îţi asumi responsabilitatea și cureți. 

6 - Este ceva ce ai vrea să spui dar nu am întrebat?

Sunt profund recunoscătoare pentru şansa de a pune în practică procesul Ho'oponopono în viaţa mea. Continui să văd cum pacea se manifestă în viaţa mea pe măsură ce îl folosesc.

Marian Kaminitz

de la Mary Koehler:

1 - Mary, tu ai şapte copii. Cum te ajută Ho’oponopono să păstrezi armonia în familie? Dacă poţi, dă-ne te rog exemple despre cum practica Hooponopono ţi-a îmbunătăţit viaţa de zi cu zi.

I-Dentitatea Sinelui prin Ho'oponopono® mă ajută să păstrez armonia, prin faptul că ajung la armonie în interiorul meu. "PACEA ÎNCEPE CU MINE." Atunci când am început să practic SITH(R) am avut parte de multe certuri între cei mai tineri doi copii ai mei care sunt gemeni. Atunci când începeau să se certe plecam din cameră ca să găsesc un loc liniştit pentru a începe curăţarea. Atunci când eram îngrijorată că urmau să se certe, începeam sa fac curăţarea. Dimineaţa când mă trezeam curăţam cu experienţa mea referitoare la cearta lor. În câteva luni certurile au început să se rărească, dar atunci nu mi-am dat seama. Nu ştiu dacă nu s-au mai certat sau dacă ajunsese să nu mă mai deranjeze. Acelaşi lucru s-a întânplat atunci când am lucrat la programul familiei pentru ziua următoare, pentru ca fiecare să ajungă acolo unde trebuie şi atunci când trebuie. Făceam asta înainte de cină. Am început curăţarea experienţei mele referitoare la asta, şi curăţam înainte să ne întâlnim, în timp ce discutam despre asta şi apoi când recapitulam programul împreună. În timp mi-am dat seama că devenea din ce în ce mai uşor. Copiii vedeau soluţiile, se ofereau să facă ei o parte din treburi lucruri iar zilele păreau să curgă mai uşor.

2 - Când ai început practica, care au fost principalele dificultăţi cu care te-ai confruntat şi cum le-ai depăşit?

Pentru mine unul din cele mai dificile lucruri era să ţin minte că ori de câte ori este o problemă eu sunt acolo, eu sunt responsabilă pentru acea problemă sau amintire care se repetă în mine şi am oportunitatea să mă detașez și să „îi dau drumul”. Cu cât curăţam mai mult, cu atât lucrurile deveneau mai uşoare. De exemplu cu soţul meu, atunci când făcea ceva ce mă deranja îmi lua ceva timp ca să realizez că era ceva care venea din interiorul meu şi că puteam îndrepta lucrurile dacă eram dispusă să fac curăţarea. Cu cât curăţam mai mult, cu atât părea că se schimbă el. Dar de fapt cine se schimba?

3 - Ce ai sfătui pe cineva care începe să practice Ho'oponopono astfel încât să exerseze corect?

Eu aş curăţa grijile despre a face lucrurile corect. De fiecare dată când am o întrebare, este o amintire care se repată şi astfel am ocazia să mă detașez, să îi dau drumul. De fiecare dată când sunt îngrijorată despre ceva, am ocazia să trec la curăţare.

4 - Practica Ho'oponopono continuă nu te golește de energie? Dacă nu, atunci de ce?

La seminar învăţăm cum să-l învățăm pe copilul interior din fiecare dintre noi acest proces şi cum să avem mare grijă de acest copil interior. Pe măsură ce avem mai multă grijă de copilul din noi, acesta începe să cureţe, ceea ce uşurează mersul lucrurilor.

5 - Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le observi la cei care nu pot practica Ho'oponopono în mod corect?

Aș curăța gândurile pe care le am că alţii nu fac lucrurile corect. De fiecare dată când văd ceea ce pare a fi o greşeală a altcuiva, de fapt aceasta se află în mine. Astfel am şansa de a curăţa greşelile, teama de a greşi, frica. Cel mai important lucru este începerea curăţării şi continuarea acesteia. Curățarea n-are cum să funcţioneze atâta vreme cât nu o faci.

6 - Este ceva ce ai vrea să spui dar nu am întrebat?

Mulţumesc pentru aceasta oportunitate. Sunt recunoscătoare procesului I-Dentităţii de Sine prin Ho'oponopono® şi Păcii pe care acesta mi-a adus-o în viaţă.

Mary Koehler

Îți place? Spune-le și prietenilor tăi!